Berikut 5 Cara Guna menggabungkan PDF file baik online maupun offline

59
cara menggabungkan file PDF

Menggabungkan PDF dengan PDF semasa belajar tentang menghantar masalah mesej digital. Bukan hanya kekayaan intelektual, seperti buku yang mencipta versi digital. Cara menggabungkan file PDF berguna sehingga Buku-buku dijual sebagai e-buku yang digunakan untuk membuat format dokumen PDF (Portable documents). Bergantung pada saiz, lebih mudah daripada Microsoft atau fail lain. Oleh kerana fail itu ditukar kepada PDF, ia akan dipaparkan dalam dimensi 2D (2D). Fail-fail itu adalah teks, grafik dan data grafik.

Ini sangat menarik, terutamanya bagi mereka yang suka berkongsi fail dengan rakan-rakan. Dari segi kualiti, sebaik fail PDF adalah fail dokumen MS Word. Kelemahan sebenar kita adalah bahawa kita tidak boleh secara langsung mengedit fail kandungan yang ditukar kepada PDF. Selain menggunakan beberapa program atau aplikasi. Walaupun terdapat cara untuk menukar dokumen PDF tanpa perisian MS Word, anda boleh menggunakan aplikasi dalam talian yang direka untuk tujuan ini.

Masalah sekarang menggabungkan beberapa fail PDF ke dalam satu bentuk. Saya mempunyai MS Word saya harus menukar pertama teditjaha pertama dan kemudian kembali ke PDF? Betapa rumit jika saya mahu. Ada beberapa cara anda boleh menggabungkan PDF. Pada masa ini di luar talian dan tanpa masalah kerja.

Bagaimana untuk menggabungkan fail PDF dalam talian

Yang pertama ialah menggunakan aplikasi dalam talian yang terdapat di banyak penyedia alat web untuk melampirkan PDF. Terdapat banyak laman web yang boleh kita gunakan untuk melakukan ini. Tentukan apa bug yang kami dapati yang paling selesa digunakan.

Menggabungkan pdf dengan Smallpdf.com

Tetapkan PDF digabungkan menjadi satu fail. Simpan folder ke komputer anda atau Google Drive dan storan awan yang lain. Walau bagaimanapun, Smallpdf.com menyokong fail yang disimpan pada PC, Google Drive dan Dropbox. Bagaimana anda melakukannya?

Pertama, buka smallpdf.com.

Kedua, seret kawasan PDF ke smallpdf.com yang tersedia, atau anda boleh mengklik “dari Google Drive” untuk memulihkan fail dari Google Drive, atau anda boleh memilih cara mengklik “dari Dropbox” untuk memulihkan fail dalam Dropbox.

Ketiga, klik Start Free Trial untuk mencari sistem yang menggabungkan dua file ini. Atau anda boleh menyertai artikel pendaftaran dan mendapatkan lesen penuh, jadi anda boleh menikmati semua ciri tanpa sebarang sekatan.

Menggabungkan pdf dengan Pdfjoiner.com

Satu lagi cara alternatif untuk menggabungkan PDF menjadi satu adalah melalui pdfjoiner.com. Melalui laman web ini, mari kumpulankan beberapa fail bersama dalam gabungan sistem tunggal. Kita tidak perlu membeli lesen untuk memanfaatkan sepenuhnya ciri-ciri yang ada. Untuk menyambung dengan banyak PDF dengan Pdfjoiner, lawati pdfjoiner.com.

Seterusnya, baca beberapa PDF yang menyelaraskan medan yang tersedia untuk Pdfjoiner.com. Atau klik “Muat naik fail” untuk mencari ruang folder untuk meletakkan PDF siap. Kemudian klik “menggabungkan fail” untuk mencari sistem untuk menggabungkan berbilang fail ke satu fail. Panjang sistem gabungan ditentukan oleh sekurang-kurangnya jumlah gabungan fail atau saiz fail gabungan.

Sebaliknya, Pdfjoiner.com termasuk menyediakan alat tambahan dan menggabungkan pelbagai PDF: PDF yang ditukar kepada format DOC, ditukar PDF ke teks, dan banyak lagi. Cara menggabungkan fail PDF di internet sering termasuk akses umum tanpa perisian. Ini bermakna Memag tidak perlu dipasang secara berasingan untuk mengisi aplikasi sebelumnya.

Sepanjang tempoh ini, kami mungkin menjadi lebih biasa menggunakan perisian untuk melaksanakan tugas-tugas yang berkaitan dengan dunia digital. Walau bagaimanapun, pertumbuhan dunia Internet telah mengubah trend ini. Pada masa kini, terdapat banyak laman web yang menyediakan alat dalam talian untuk membuat syarikat digital. Biasanya, ini dilakukan melalui perisian dan dengan cara yang hanya boleh dipecahkan bersama menggunakan ciri-ciri yang terdapat di laman web ini.

Ini adalah satu kejayaan teknologi. Semua orang seolah-olah berubah dengan cepat dan berkembang bersama teknologi yang melibatkan pergerakan pesat.

Menggabungkan fail PDF di luar talian

Sesetengah orang bekerja di luar talian yang selesa. Ini mungkin perlu atau lebih berkesan kerana ia adalah isyarat kedudukan yang sukar dalam keadaan tertentu. Terdapat banyak pilihan untuk membuat kerja lebih mudah di luar talian. Ia biasanya disertakan semasa menggabungkan PDF untuk menghalang pemprosesan fail. Artikel ini juga membincangkan cara menggabungkan PDF menggunakan pelbagai kaedah luar talian. Bagaimana keadaannya?

Gabungkan file-file PDf dengan Foxit Reader

Sebelum kita mencoba menggabungkan file PDF dengan Foxit Reader, kita perlu memastikan bahwa Foxit Reader yang kita gunakan adalah versi berbayar. Karena menu “Gabungkan file” hanya tersedia dalam versi berbayar. Foxit hanya berfungsi sebagai penampil dokumen PDF. Untuk menggabungkan beberapa PDF menjadi satu menggunakan Foxit, ikuti langkah-langkah ini:

Pertama, buka Foxit Reader di komputer Anda, atau buka salah satu PDF yang ingin kami gabungkan.

Kemudian, klik menu “Documents”, dan kemudian klik “Add Page” untuk menambahkan file baru ke halaman dalam PDF Anda.

Ketiga, buat penyesuaian sesuai kebutuhan. Jika Anda ingin menempatkan file baru sebelum file pertama kami buka, centang kotak Sebelum halaman saat ini. Atau, pilih kotak centang di sebelah Current Page untuk menempatkan file terbaru setelah file yang kami buka sebelumnya.

Keempat, klik ikon “Browse” di kolom “File”. Jendela baru akan terbuka meminta Anda untuk memilih file yang ingin Anda tambahkan. Pilih file yang sebelumnya kami simpan ke komputer Anda. Kemudian klik “OK.”

Kelima, klik menu “File” dan kemudian pilih “Save As” untuk menyimpan file baru karena penggabungan beberapa file. Pilih lokasi penyimpanan dan beri nama yang Anda inginkan.

Pada titik ini, kita dapat menggabungkan beberapa file PDF dengan Foxit Reader. Bukankah itu mudah?

Menggabungkan file PDf dengan Adobe Reader

Cara lain untuk menggabungkan file PDF secara offline adalah dengan menggunakan Adobe Reader. Sebelum melanjutkan dengan langkah-langkah ini, pertama-tama pastikan bahwa Adobe Acrobat Professional diinstal pada komputer Anda. Pastikan juga kami menyiapkan file dan menyimpannya di komputer kami. Langkah-langkah untuk menggabungkan file PDF dengan Adobe Reader:

Buka Adobe Acrobat Reader terlebih dahulu.

Kemudian pilih “Gabungkan file ke PDF” dan kemudian klik “Tambahkan file” di jendela baru yang muncul. Pilih file yang ingin Anda gabungkan dan simpan sebelumnya ke komputer Anda.

Ketiga, urutkan file dengan mengklik file yang ingin Anda gulir secara berurutan, lalu klik tombol “Pindahkan ke atas” untuk pindah ke posisi di atas, atau klik tombol “Pindahkan ke bawah” untuk bergerak ke bawah.

Keempat, klik ‘gabungkan file’ untuk memulai proses gabung. Tunggu beberapa saat hingga proses selesai.

Kami sekarang dapat menggabungkan beberapa PDF menggunakan Adobe Reader. Sangat mudah dan hampir semua orang menginstal perangkat lunak ini di komputer Anda.

Gabungkan file PDf dengan Nitro

Hampir seperti Adobe Reader, kita dapat menggunakan Nitro untuk menggabungkan PDF. Ikuti langkah ini:

Pertama, buka salah satu file PDF menggunakan perangkat lunak Nitro.

Kemudian pilih menu “Edit”, lalu klik “Tempel”, lalu pilih file PDF di jendela baru yang terbuka.

Ketiga, jendela “Tambah Halaman” akan muncul. Pilih pengaturan yang Anda inginkan, lalu klik tombol “Tempel”.

Keempat, jika Anda ingin menambahkan file PDF lain sampai semua file yang ingin Anda tambahkan ditambahkan ke satu file, ulangi langkah 3.

Kelima, klik menu “File”, lalu pilih “Save As” dan klik “Computer”, pilih folder untuk menyimpan file yang digabungkan.

Keenam, masukkan nama file baru dan klik “Simpan” untuk menyimpan file.

Sejauh ini, kami telah berhasil menggabungkan file PDF menggunakan Nitro. Bahkan, metode ini hampir identik dengan menggunakan Adobe Reader atau Foxit Reader.

Ini adalah 5 cara untuk menggabungkan file PDF offline dan online. Saya harap ini bermanfaat dan membagikan artikel ini untuk membantu semakin banyak orang. Silakan tinggalkan komentar jika ada hal untuk didiskusikan. kami berterima kasih.

Menggabungkan fail PDF dengan Foxit Reader

Sebelum kita cuba menggabungkan fail PDF dengan Foxit Reader, Foxit Reader memastikan kita menggunakan versi berbayar. Oleh kerana menu “Gabung fail” menu hanya tersedia dalam versi berbayar. Foxit berfungsi hanya sebagai penunjuk dokumen PDF. Untuk menggabungkan beberapa PDF ke dalam satu menggunakan Foxit, ikuti langkah berikut:

Pertama, buka Foxit Reader pada komputer anda, atau buka salah satu PDF yang kami gabungkan.

Kemudian, klik pada menu “Dokumen”, kemudian klik “Tambah Halaman” untuk menambah fail baru ke halaman PDF anda.

Ketiga, buat penyesuaian yang diperlukan. Jika anda ingin meletakkan fail baru sebelum anda membuka fail pertama, tandakan kotak sebelum halaman semasa. Atau, pilih kotak pilihan di sebelah halaman semasa untuk meletakkan fail terakhir selepas fail sebelum perasmian.

Keempat, klik pada ikon “Cari” dalam “Fail”. tetingkap baru akan dibuka membolehkan anda memilih fail yang anda mahu tambah. Pilih fail yang disimpan pada komputer anda sebelum kami. Kemudian klik “OK”.

Kelima, klik pada menu “Fail” dan kemudian pilih “Simpan As” untuk menyimpan fail baru kerana menggabungkan beberapa fail. Pilih lokasi storan dan beri nama yang anda mahu.

Pada ketika ini, kami boleh menggabungkan beberapa fail PDF dengan Foxit Reader. Mudah?

Menggabungkan fail PDF dengan Adobe Reader

Cara lain ialah menggabungkan fail PDF secara luaran menggunakan Adobe Reader. Sebelum meneruskan langkah-langkah ini, pastikan Adobe Acrobat Professional dipasang pada komputer anda. Juga, pastikan untuk memproses fail dan simpan pada komputer kami. Langkah-langkah untuk menggabungkan fail PDF dengan Adobe Reader:

Buka Adobe Acrobat Reader terlebih dahulu.

Kemudian pilih “Lampirkan fail ke PDF” dan kemudian klik “tambah Fail” di tetingkap baru yang muncul. Pilih fail yang anda hendak sambungkan dan simpannya ke komputer anda.

Ketiga, menyusun fail dengan mengklik pada fail urutan tatal yang anda mahu, kemudian klik butang “Jalankan ke atas” untuk bergerak ke kedudukan teratas, atau klik butang “bergerak ke bawah” untuk bergerak ke bawah.

Keempat, klik pada “lampiran” untuk memulakan proses penggabungan. Tunggu beberapa saat sehingga proses selesai.

Sekarang kita boleh menggabungkan pelbagai PDF menggunakan Adobe Reader. Sangat mudah dan hampir semua orang memasang perisian ini pada komputer anda.

Gabungkan fail PDF dengan Nitro

Hampir seperti Adobe Reader, Nitro boleh digunakan untuk memasang PDF. Ikuti langkah berikut:

Pertama, buka salah satu fail PDF menggunakan perisian Nitro.

Kemudian pilih menu “Edit”, kemudian klik “Paste”, kemudian pilih fail PDF untuk membuka tetingkap baru.

Ketiga, tetingkap “Tambah Halaman” akan muncul. Pilih tetapan yang anda mahu, kemudian klik butang “Paste”.

Keempat, jika anda ingin menambahkan sebarang fail PDF sehingga semua fail yang anda ingin tambah ditambahkan ke satu fail, ulangi langkah 3.

Kelima, klik pada menu “Fail”, kemudian pilih “Simpan As” dan klik pada “Komputer”, pilih folder untuk menyimpan fail gabungan.

Keenam, tulis nama fail baru dan klik “Simpan” untuk menyimpan fail.

Setakat ini, berjaya menggabungkan fail PDF menggunakan Nitro. Malah, kaedah ini hampir sama dengan menggunakan Adobe Reader atau Foxit Reader.